Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Βίζερ: «Η επιτροπεία στην Ελλάδα θα διαρκέσει πολύ και θα είναι αυστηρή»

Ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ εκτιμά πως η επιτροπεία στην Ελλάδα θα διαρκέσει πολύ και θα είναι αρκετά αυστηρή.

«Η Ελλάδα θα περάσει ακριβώς από την ίδια διαδικασία, η οποία νομικά διαρκεί ως την αποπληρωμή του 75% του χρέους. Επομένως, στην περίπτωση της Ελλάδας θα πάρει αρκετό καιρό. Δεδομένου του μεγάλου ποσού και των μεγάλων περιόδων ωρίμανσης της αποπληρωμής, πιστεύω ότι θα υπάρξει μια σειρά από ζητήματα στην περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος, που θα είναι πιο αυστηρή από ότι στην Ισπανία», αναφέρει σχετικά την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος, επισημαίνοντας πως για όλες τις χώρες που βγαίνουν από πρόγραμμα υπάρχει διαδικασία επιτήρησης.

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, στη συνέντευξή του στο Έθνος ο επικεφαλής του EuroWorking Group επανέλαβε ότι είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί ως τον Δεκέμβριο.

«Το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης είναι σημαντικό και σε συμβολικό επίπεδο. Θα δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις, που θα στείλουν ένα θετικό μήνυμα στις αγορές και στους ενδιαφερόμενους επενδυτές για το πόσο καλό είναι να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα», τονίζει.   Τέλος, προειδοποίησε ότι τυχόν μη έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων θα επηρεάσει την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στη χώρα, ενώ αναφορικά με το χρέος διευκρίνισε ότι παρέμβαση θα υπάρξει μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

σχετικα αρθρα

13 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img