Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Βόρεια Ελλάδα: Γιος ιερέα κατηγορείται ότι βίαζε το 4χρονο παιδί του- Με «συμμετοχή» της γιαγιάς

Μια νέα καταγγελία βιασμού ανηλίκου έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως μετέδωσε το Live News, η μητέρα ενός 4χρονου κατήγγειλε ότι ο πρώην σύντροφός της, γιος ιερά και πατέρας του παιδιού βίαζε κατ’ εξακολούθηση τον ανήλικο με τη συμμετοχή της γιαγιάς, δηλαδή της πρεσβυτέρας.

«Σοκ έπαθα. Δεν το χωράει το μυαλό μου, δηλαδή δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι θα φτάσει σε αυτή την κατάσταση να κακοποιεί το ίδιο του το παιδί. Μιλάμε για ένα τέρας και γι’ αυτόν και τη μάνα του. Θέλω να μπουν στη φυλακή», είπε η μητέρα του 4χρονου, προσθέτοντας ότι είχε πέσει και ίδια θύμα κακοποίησης στα χέρια του.

Ο ψυχολόγος που εξέτασε το αγοράκι ανέφερε ότι ο 4χρονος δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, ενώ του περιέγραψε όσα βίωνε στα χέρια του πατέρα και της γιαγιάς.

«Ο 4χρονος είπε ότι δεν ήθελε να πάει σχολείο, γιατί πήγαινε να τον πάρει ο πατέρας του και ύστερα πήγαιναν στο δικό του το σπίτι. Εξήγησε ότι δεν ήθελε να πηγαίνει εκεί, γιατί όπως είπε, ο μπαμπάς και η γιαγιά του τον χτυπούσαν και έδειξε τα σημεία. Στο πρόσωπο, το κεφάλι, τα μπούτια και στα γεννητικά όργανα. Τα ‘παιχνίδια’, όπως είπε, που έπαιζαν με τον μπαμπά και τη γιαγιά, τα οποία τον φόβιζαν και δεν του άρεσαν», δήλωσε ο ψυχολόγος.

Η μητέρα του περιέγραψε ότι όταν επέστρεψε σε εκείνη, ο 4χρονος είχε χάσει κιλά και είχε χτυπήματα και μελανιές. Βλέποντας την κατάσταση, η μητέρα απευθύνθηκε στις αρχές.

Μετά από αρκετές συνεδρίες με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό ο 4χρονος άρχισε να περιγράφει όσα φέρεται να βίωσε στα χέρια του πατέρα και της γιαγιάς του.

Ψυχολόγος: Θέλεις να πας στο σπίτι του μπαμπά;
Παιδί: Όχι, με μαλώνει. «Παιδί κακό», με έλεγε.
Ψυχολόγος: Σε μαλώνει ο μπαμπάς;
Παιδί: Μου έδωσε σφαλιάρα. Ο μπαμπάς έδινε σφαλιάρες στη γιαγιά όταν παίζαμε «κλέφτες και αστυνόμοι».

Ο εισαγγελέας, στον οποίο απευθύνθηκε η μητέρα του, ζήτησε το παιδί να εξεταστεί από ιατροδικαστή. «Είχε κλειστεί στον εαυτό του, στον ιατροδικαστή δεν ήθελε να τον ακουμπά. Νιώθω οργή και θυμό. Το τραυμάτισαν το παιδί μου», ανέφερε η μητέρα.

Καταγγελία για βιασμό ανηλίκου: Το πόρισμα της ψυχολόγου

«Οι κινήσεις και τα λεγόμενά του είναι ενδεικτικά προβληματικής σεξουαλικής συμπεριφοράς. Είναι ένα παιδί που δείχνει να μην μπορεί να καθοδηγηθεί ως προς τα λεγόμενά του, παρ’ ότι βρίσκεται σε μια ηλικία που εύκολα θα επηρεαζόταν. Δε θα μπορούσε όμως, να υποστηρίξει τα όσα λέει, συναισθηματικά, όπως και έκανε, κάθε φορά που περιέγραφε τα ‘παιχνίδια’ με τον πατέρα του. Θύμωνε που δεν καταλαβαίναμε τι μας έδειχνε, σα να αισθανόταν ότι τον αμφισβητούμε. Ένα νήπιο δεν γνωρίζει το όριο των αγγιγμάτων, με τις σεξουαλικές ενέργειες σε βάρος του να περιγράφονται ως πράξεις που του προκάλεσαν πόνο».

Παράλληλα, η έκθεση πραγματογνωμοσύνης για τον 4χρονο σημειώνει: «Ο 4χρονος περιέγραψε τα ‘παιχνίδια’ που έπαιζαν με τη γιαγιά και τον μπαμπά, που δεν του αρέσουν και τον φόβιζαν. Έδειξε με χρήση σελοτέιπ που βρήκε στο γραφείο, πώς του έδεναν τα χέρια και τα πόδια επειδή ήταν ‘κακό παιδί’ και ότι του έβαζαν κολλητική ταινία στο στόμα για να μην φωνάζει.

Ο ανήλικος ζήτησε επίσης μια πλαστική σακούλα από αυτές που είχαμε στο γραφείο για τους κάδους απορριμμάτων, την άνοιξε, την φούσκωσε με το στόμα, την πέρασε στο κεφάλι του και μετά την έκλεισε γύρω από τον λαιμό του».

Για την εμπλοκή της πρεσβυτέρας, η πραγματογνωμοσύνη περιγράφει: «Ο 4χρονος ανέφερε την φράση ‘κόκκινο κραγιόν’ και έδειξε ότι ήταν πάνω σε συγκεκριμένο σημείο του σώματός του. Περιέγραψε ότι η γιαγιά το έβαλε εκεί με τα χείλη της».

Δείτε το βίντεο…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων