Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Χειρότερη από την… Ουγκάντα η οικονομική ανάπτυξη σε Ευρώπη-Γερμανία

Χαρακτηριστικός ο χάρτης (φωτ.) ανάπτυξης για το πρώτο 3μηνο του 2015 σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρία “The Economist Intelligence Unit”.

Η οικονομική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γερμανίας, αλλά και γενικά της Ευρώπης παρακμάζει και αυτό το βλέπει ο καθένας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε ζώντας στον μικρόκοσμο της Ελλάδας που βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση και παράλληλα της Ευρώπης που επίσης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, είναι το τι ισχύει στον υπόλοιπο κόσμο. Εκεί τα πράγματα -τουλάχιστον για το πρώτο 3μηνο του 2015- δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα…

Σύμφωνα με τα πρώτα οικονομικά στοιχεία της ανάπτυξης παγκοσμίως, η Ευρώπη βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Αφρικής!

Η Ευρώπη και η Ρωσία έχουν τρομερά χαμηλό βαθμό ανάπτυξης (σε Μ.Ο. φυσικά, γιατί αρκετές χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε ύφεση), ενώ αντίθετα σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο η ανάπτυξη υπερβαίνει το 2% (και πάλι σε Μ.Ο.). Μάλιστα η κεντρική και η νότια Αφρική, παρουσιάζουν αυτή την περίοδο τη μεγαλύτερη ανάπτυξη με κοντά στο 4,3%!

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων