Πρόκειται για την τρανσγλουταμινάση, ένα ένζυμο που στους τεχνολόγους τροφίμων είναι γνωστή σαν «κόλλα κρέατος», παράγεται από την καλλιέργεια βακτηριδίων ή από το αίμα αγελάδων και χοίρων και χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση περίσσιων κομματιών κρέατος που έπειτα πωλούνται σε πολύ ακριβή τιμή.
Σύμφωνα με τη New York Daily News, η Αγγλία απαγόρευσε τη χρήση τέτοιων προϊόντων πέρσι καθώς πρόκειται για παραπλάνηση του καταναλωτή ο οποίος θεωρεί πως τρώει ένα ενιαίο κομμάτι κρέατος και όχι πολλά ενωμένα. Ωστόσο η τεχνική παραμένει νόμιμη σε όλη την Ευρώπη.
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο–ρεπορτάζ που ακολουθεί: