Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Κάμερα GoPro σκηνοθετεί από μόνη της ατύχημα σε ράλι (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν υπάρχει βραβείο σκηνοθεσίας για κάμερα GoPro, τότε αυτή που βρισκόταν μέσα στο πορτοκαλί αγωνιστικό Škoda, θα το κέρδιζε χωρίς καμία αμφιβολία.

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις GoPro δεν είναι σκληρός, καθώς τα πλάνα τους περιορίζονται σε δημοσιότητα μεταξύ των κατόχων και των φίλων τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταγράφουν εντυπωσιακές σκηνές.

Όπως αυτή της ιστορίας μας για παράδειγμα, που εξελίχτηκε στο Prodbrdská Rally Legend 2016, έναν αγώνα στην Τσεχία, στον οποίο όπως καταλάβετε από το όνομα συμμετείχαν κλασικά αυτοκίνητα.

Το πλήρωμα του πορτοκαλί Škoda απαρτιζόταν από τον οδηγό Martin Kdér και συνοδηγό τον Radek Sladkovský, που για να σας προκαταλάβουμε μιας και πρόκειται για ατύχημα, δεν έπαθαν τίποτα χάρη στον κλωβό ασφαλείας και τις αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας.

HTML tutorial

Το ατύχημα, στο 1:40, προκύπτει αιφνιδιαστικά. Εμπρός βρίσκεται μια ανοιχτή αριστερή στροφή, που ο Kdér έρχεται να την περάσει flat-out, αλλά για κάποιο λόγο η έξοδό του είναι πιο κλειστή απ’ όσο πρέπει. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό συνέβη διότι πάτησε στο γρασίδι χάνοντας σε πρόσφυση ή κάποια πτύχωση της ασφάλτου αποσταθεροποίησε το 130 LR. Αλλά το αυτοκίνητο έγειρε στην κλιτή προς τα αριστερά και στη συνέχεια πήγε καρφί στο χωράφι, ξυρίζοντας μόλις ένα δένδρο.

Και εκεί ήταν που η κάμερα ή η τύχη του άτυχου Martin έκανε τα δικά της. Καθώς το αυτοκίνητο άρχισε να κάνει κωλοτούμπες, η GoPro πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και ο φακός της κατά διαβολική σύμπτωση βρέθηκε στη σωστή γωνία ώστε να καταγράψει το ιπτάμενο αυτοκίνητο και τον ορυμαγδό τριγύρω του. Ήταν μια από αυτές τις λήψεις, εντυπωσιακή και τρομακτική ταυτόχρονα, που ακόμα και στημένο κινηματογραφικό συνεργείο με σκηνοθετημένο ατύχημα δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα.

Δείτε το βίντεο:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων